Program do rozliczania PIT 2013 online - e-pity 2013

Nasz KRS: 0000121187

Wypełnij PIT on-line i przekaż 1% - E-deklaracje

Nasi podopieczni – usamodzielniająca się młodzież z instytucji opieki zastępczej, w wieku 16-24 - zostali pozbawieni wsparcia rodzinnego i tak jak rozbitkowie zmagają się z uczuciem porzucenia, bezradności i lęku przed kolejnym niepowodzeniem. Jednocześnie podejmują wysiłek walki o odmianę swojego losu, kształcenia się, zdobywania pracy, przełamywania barier. Naprawdę warto im w tym pomagać.

Pobierz i wypełnij PIT online

Dziękujemy Wszystkim Darczyńcom, którzy powierzyli swój 1% podatku na pomoc w usamodzielnianiu Robinsonów. W 2017 roku zebraliśmy prawie 9 tysięcy złotych. Pieniądze te przeznaczyliśmy na dofinansowanie Warsztatów Letnich, w których uczestniczyła młodzież z Wehikułów Usamodzielnienia.

Prosimy pamiętać o Robinsonach także w tym roku.

Nasz KRS: 0000121187

Jak przekazać 1% podatku dla Fundacji Robinson Crusoe:
Przekazanie 1% jest proste. Wystarczy w formularzu PIT w rubryce: WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO wpisać nazwę organizacji,  nr wpisu do KRS, oraz kwotę  np:
Fundacja Robinson Crusoe  KRS 0000121187

PIT.jpg

Tutaj możesz pobrać formularz PIT ze strony Ministerstwa Finansów

1% podatku mogą przekazać osoby zatrudnione na umowę o pracę, przedsiębiorcy uzyskujący przychody z umów zlecenia i o dzieło, właściciele wynajmowanych nieruchomości. Z możliwości tej mogą także skorzystać przedsiębiorcy rozliczający się stawką liniową oraz osoby płacące podatek od dochodów kapitałowych.

W jakim formularzu PIT zaznaczyć odpis:
Pracownicy: PIT-37
Przedsiębiorcy: PIT-36
Przedsiębiorcy-liniowcy: PIT 36L
Inwestorzy giełdowi: PIT 38

Wyliczony w zeznaniu 1% zaokrąglamy do pełnych dziesiątek groszy w dół. Oczywiście zeznania podatkowe należy składać w terminie :) : ryczałtowcy do końca stycznia, pozostali podatnicy do końca kwietnia.

Urząd Skarbowy jest zobowiązany do przekazania pieniędzy od podatników do końca lipca.

Każda wpłata, nawet niewielka, jest dla nas ważna. Wszystkim Darczyńcom z góry gorąco dziękujemy!